Jana Masaryka 257/26, 120 00 Praha 2 - Vinohrady (návštěvy jen po dohodě termínu)
- Úvod
- JABLEČNÝ OCET
U všech průmyslových hořčic se používá výhradně lihový ocet (především kvůli nízké ceně). Lihový ocet vřele doporučujeme pro použití v domácnosti jako biologicky lehce odbouratelný prostředek, který je levný a mnohdy účinnější než mnohé drahé čistící prostředky.
Diametrálně nutričně hodnotnější je námi používaný jablečný ocet. Obsahuje jablečný pektin, enzymy, vitaminy C, B1, B2 a B6, minerální látky, jako je draslík, fosfor, přírodní fluor a další. Je plný niacinu, kyseliny pantothenové, biotinu, kyseliny listové a obsahuje i menší množství sodíku. Díky obsahu organických kyselin dokáže v těle ničit toxiny a bakterie.
Jablečný ocet je skvělým pomocníkem při redukci hmotnosti, přispívá ke zlepšení zažívání a odstraňuje pocit únavy. Díky pektinu pomáhá jablečný ocet i při snižování hladiny cholesterolu v krvi.
Ocet zná lidstvo již velmi dlouho, stejně tak jeho blahodárné účinky, které jsou dnes mnohdy opomíjené.
Přesto, že se také jedná o skvělý přírodní konzervant, nebylo lehké najít na trhu kvalitní jablečný ocet bez konzervantů či barviv.