Jana Masaryka 257/26, 120 00 Praha 2 - Vinohrady (návštěvy jen po dohodě termínu)
- Úvod
- VÝBĚR ZPRACOVÁNÍ ZRÁNÍ BALENÍ
Vyběr surovin je začátek cesty ke kvalitní hořčici, a proto jsme pečlivě vybírali a testovali, což je stále probíhajíci proces nutný pro udržení vysoké kvality. Důležitými kritérii, které mezi sebou soupeří a mnohdy leží na úplně opačných stranách je lokálnost versus kvalita.
Příjde nám až neetické dovážet například japonskou vodu filico či himalájskou sůl, když stejně kvalitní, či pověstnou alternativu máme, jak se říká za rohem. Ne vše však máme v požadované kvalitě či věhlasné pověsti v české republice. Sůl proto používáme z anglického města Maldon, jablečný ocet z Rakouska, hořčičné semínka, med a voda jsou z české republiky.
Zpracování surovin je druhá část cesty ke skvělé hořčici. U nás se vše dělá ručně a šetrně, proto můžeme naše hořčice označit jako RAW, což znamená, že při výrobě nebyly vystaveny vyšší teplotě než 42°C.
Zrání provádíme svérazným způsobem, a to především přímo ve skleněných obalech pro zachování tzv. "wasabi efektu".
Balení je u nás opět ruční práce. Každou skleničku zkontrolujeme vypláchneme octem (desinfekce), naplníme, uzavřeme a opatříme etiketou včetně pečetního přelepu. Používáme dva druhy sklenic o obsahu 150g a 300g (vnější rozměry a celková hmotnost je uvedena v popisku u každého výrobku)