Jana Masaryka 257/26, 120 00 Praha 2 - Vinohrady (návštěvy jen po dohodě termínu)
- Úvod
- WASABI EFEKT
Naše čerstvě vyrobené hořčice jsou v první fázi velmi výrazné, což může být i "návykové", vyhledávané, i skvěle využitelné v gastronomii. Tato výraznost se projevuje "palčivostí" podobnou jako má Wasabi. Proto používáme termín "wasabi efekt"
Především za to může příbuznost hořčic a Wasabi (Eutrema japonská/Eutrema japonicum). Hořčice a Wasabi jsou ze stejného řádu brukvotvaré (Brassicales), i stejné čeledi brukvovité (Brassicaceae)
Tato příbuznost jim dává stejné aktivní účinné látky, které působí u obou plodin tak typickou "palčivost". Tento "wasabi efekt" však zráním ustupuje a hořčice tak vstupují do druhé neméně zajímavé části zrání.
Tyto látky "wasabi efektu" nemají jen senzorický potenciál, ale také účinně působí na naše zdraví v širokém spektru oblastí...
U každého výrobku, naleznete graf s orientačním vývojem, například: